VANLIGA FRÅGOR KUND
Visst låter en helhetslösning för cykelpooler som lösningen på många av dina problem? Vi håller med. Men frågor uppstår ändå, och här finns svaret på de vanligaste.
VANLIGA FRÅGOR & SVAR FÖR VÅR KUNDER
Om du inte hittar svaret på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra av dig.
Vad är en fastighets-knuten cykelpool?
En cykelpool innebär att ett antal människor delar på en eller flera cyklar, istället för att köpa varsin. Cykelpooler från Pedalink är oftast fastighetsknuta. Det innebär att det bara är ett begränsat antal människor som har möjlighet att vara med i cykelpoolen, exempelvis boende i en eller flera fastigheter, anställda på ett företag eller boende i ett bostadsområdet.
Vad är p-tal?
Parkeringstalet, eller p-tal som det kallas för, är antal parkeringsplatser i förhållande till antal hushåll i en fastighet. I många nyproduktionsprojekt får man reducerat p-tal som byggaktör om man tillhandahåller en elassisterad cykelpool. Utöver hållbarhetsaspekten finns det alltså möjlighet att spara pengar för byggaktörer som installerar en cykelpool.
För vem är Pedalink?
Vi är till för alla som känner att de skulle ha nytta av en cykelpool. Det kan vara fastighetsbolag som saknar tillräckligt med parkeringsplatser, bostadsrättsföreningar som söker en smidig transportlösning, arbetsgivare som vill erbjuda sina anställda gröna och hälsosamma alternativ eller föreningar och klubbar i rörelse. Faktum är att vi är en lösning för alla som söker ett smidigt mobilitetsalternativ.
Vilka cyklar finns i en cykelpool?
Vi anpassar varje cykelpool efter dina behov, men utgår ifrån elcyklar med lågt insteg och el-lådcyklar som gör det möjligt att skjutsa barn och storhandla. Vilka modeller och hur många som behövs kommer vi fram till tillsammans.
Vem sköter cyklarnas service & underhåll?
Det gör vi. Pedalink ser till att cyklarna servas, att systemet fungerar och att däcken är pumpade. Tjänsten är problemfri för dig som cykelpoolsinnehavare.
Hur hanteras risken för stöld & skade-görelse av cyklarna?
Elcyklar och batterier är stöldbegärliga. Därför är vi måna om säkerställa vart cyklarna kommer att placeras för att säkerställa minsta möjliga risk för just stöld och skadegörelse. De behöver vara i ett utrymme med låst dörr, dit endast de som ska ha tillgång till cykelpoolen har tillträde. Vi ser till att det är godkända lås och kättingar på cyklarna. Vi hjälper dig gärna med utformningen av cykelrummet, och vad man ska tänka på.
Hur många cyklar behövs i en fastighet?
Cykelpoolstjänsten är fortfarande relativt ny, och inte alla vet hur den fungerar eller ens vad det är. Användargraden varierar således mellan olika pooler. Därför är det svårt att ge exakta instruktioner hur många cyklar man ska räkna per hushåll. Låt oss prata ihop oss om du har några frågor bidrar vi gärna med vår erfarenhet.
Vilka cykeltyper finns att välja mellan?
Alla våra cyklar är utrustade med det som behövs för en säker cykel. Såsom ringklocka, reflexer och belysning fram och bak. Vi tillhandahåller följande sorter:
Elcykel - Vanlig elassisterad elcykel, dammodell, med cykelkorg.
Tvåhjulig lastcykel - Vår längsta cykel. Här liknar cykelkänslan vanlig cykel. Man svänger likadant och den är smidig att cykla på. Här ryms två barn och lite packning.
Trehjulig lastcykel - Vår bredaste cykel, stadig men tar också plats på cykelbanan/vägen. Att svänga med en trehjulig lastcykel är en annan teknik än en vanlig cykel, som man snabbt lär sig. Här ryms fyra barn.
Elassistans - våra cyklar är elassisterade. Det innebär att ett det finns en liten motor på cykeln som drivs av ett laddningsbart batteri som tar dig ca 40-50 km. För att få hjälp av motorn måste du trampa. Motorn hjälper till upp till 25 km/h. Du styr själv hur mycket hjälp du vill ha på en display på styret.
Är cyklarna försäkrade?
Så länge vi äger cyklarna tar vi hand om försäkringen. Då är cyklarna försäkrade via oss. Det finns vissa förutsättningar för att försäkringen ska gälla, exempelvis måste de alltid vara låsta med ramlås och kätting när de inte används. De behöver vara inlåsta i ett rum som endast de som har tillgång till cykelpoolen har tillträde till. Kontakta oss för mer information.
Kan man sätta upp en cykelpool på befintliga cyklar?
Ja, det går jättebra. Vi monterar på vårt smarta ramlås på era cyklar, sedan funkar vår app. Vi sköter allt annat, den enda skillnaden är att du står för försäkringen.
Hur fungerar cykelpoolen för användarna?
Användarna registrerar sig på hemsidan för sin cykelpool, det behövs BankID och betalkort. Därefter laddar man hem appen Triply och loggar in. Nu kan man boka en cykel. När det är dags att cykla låser man upp cykeln med appen. Det går fint att låsa cykeln under cykelturen. När man är klar ställer man tillbaka cykeln på sin plats och låser den. Därefter dras cykelhyran från angivet betalkort i appen. Det går att kontakta supporten via telefon och mail om man behöver hjälp.
Vilka villkor gäller för användarna?
För att vara användare av Pedalinks tjänst behöver användaren vara över 18 år. Cyklarna kan inte bokas nattetid, kl 23.00-05.00. All hantering av cyklarna sker i appen Triply. Cyklarna måste alltid låsas med både ramlås och kätting när de inte används. Batteriet måste tas bort från cykeln när den inte används.